Neuron


Neuron on Kuopiossa Kortejoella, Kallaveden rannalla sijaitseva yksityinen, Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiön omistama ja ylläpitämä neurologinen kuntoutuskeskus. Olemme keskittyneet yksilöllisten ja ryhmämuotoisten kuntoutuspalveluiden tuottamisen kuntoutuskeskuksessa majoittuville ja avokuntoutuksessa kotoa käyville kuntoutujille. Avotoimipisteemme Kupoli palvelee Kuopion keskustassa.

 

Neuron on tuonut neurologiseen kuntoutuskäytäntöön useita toimintakykyä edistäviä, tutkittuja kuntoutusmenetelmiä. Nämä kuntoutusmenetelmät ovat levinneet käyttöön kautta Suomen. Uusien, asiakaslähtöisten kuntoutusmenetelmien kehittäminen ja niiden vaikuttavuuden tutkiminen on meille tärkeää. Kehittämistä teemme yhteistyössä asiakkaidemme ja asiantuntijatahojen kanssa.

 

Neuron on mahdollistanut vuosikymmenien aikana monen tuhannen ihmisen kuntoutumisen läheistensä pariin, kotiin, työhön ja harrastuksiin. Jokaisella kuntoutujalla on ollut oma tavoitteensa ja jokaisen kuntoutujan polusta on rakentunut oma tarinansa.

 

Neuronin kokenut ja osaava moniammatillinen kuntoutustiimi auttaa saavuttamaan yhdessä asetetut kuntoutumisen tavoitteet. Toinen kuntoutuja tai kuntoutusryhmä voi olla vertaisena paras tsemppaaja.

 

Neuronin nuoret, aikuiset ja ikääntyneet asiakkaat tulevat kaikkialta Suomesta. Sairastumisen tai tapaturman jälkeen tarvittavan kuntoutuksen suunnitteluvastuu on yleensä hoidosta vastaavalla terveydenhuollon yksiköllä (terveyskeskus tai sairaala). Kuntoutuksen toteutumisen Neuronissa mahdollistaa joko terveydenhuolto, Kela tai vakuutuslaitokset. Kuntoutukseen voi hakeutua myös omakustanteisesti.

 

Hae kuntoutukseen

Neuronissa palvelujen laadun kehittäminen on ollut järjestelmällistä jo vuodesta 1996 lähtien. Neuronilla on Sosiaali- ja terveyspalvelualan laatuohjelman (SHQS Social and Health Quality Service) mukainen laaduntunnustus.