Usein kysytyt kysymykset


 

Neuron on keskittynyt toimintakykyä edistävään ja ylläpitävään kuntoutukseen. Erityisosaamisemme on neurologisessa kuntoutuksessa. Luotamme siihen, että pitkä kokemuksemme, kuntoutuksen jatkuva kehittäminen, henkilöstön ammattitaito ja lämmin asiakkaidemme kohtaaminen näkyvät jokaiselle kokemassaan kuntoutuspalvelussa.

Jos olet saanut kuntoutuspäätöksen Kelalta, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse ja sovimme kuntoutuksen aloittamisesta. Jos olet saanut kuntoutuspäätöksen vakuutusyhtiöltä, toivomme että otat yhteyttä asiakassuunnittelijaamme puh. 050 430 2040, niin voit sopia kuntoutuksen aloittamisesta.

Kuntouttavan työotteen mukaisesti pyrimme siihen, että kuntoutuja voi tehdä mahdollisimman paljon itse, vaikka ohjatusti. Avustamme tarvittaessa niissä asioissa, joissa omat voimavarat eivät riitä. Koulutettu hoitohenkilökunta on paikalla kaikkina vuorokaudenaikoina. Kuntoutusjaksolla ei ole käytössä henkilökohtaisia avustajia, eikä oma avustajasi voi avustaa sinua jakson aikana.

Kuntoutuspäivän ohjelma toteutuu yleensä klo 8-17 välillä, noin kuuden (6) tunnin aikana. Terveydentila ja jaksaminen pyritään huomioimaan parhaamme mukaan päiväohjelman rakentamisessa. Lepotaukojen tarvetta arvioidaan usein kanssasi jo ennen jakson alkua.

Neuronissa on 1-2 henkilön huoneita, joissa oma suihku ja wc. Huonejärjestelyissä huomioidaan ensin terveydelliset syyt ja sen jälkeen mahdollisuuksien mukaan myös toiveet yhden henkilön huoneesta.

Kuntoutuksen avulla pyritään siihen, että sinun toimintakykysi edistyisi tavoitteeksi asetetuissa asioissa. Toimintakyvyssä tapahtunut muutos on hyvä todentaa konkreettisesti ja mitata se. Tällöin sinäkin pystyt näkemään ja arvioimaan minkä verran harjoittelua toimintakyvyn edistäminen vaatii sinulta ja millaisia tavoitteita voit jatkossa itsellesi asettaa.

GAS-menetelmä on kuntoutuksen arviointia ja tavoitteiden asettamista helpottava menetelmä. GAS toimii apuvälineenä, kun sinä oman elämäsi asiantuntijana mietit kuntoutuksen ammattilaisten kanssa realistisia ja merkityksellisiä tavoitteita ja keinoja kuntoutuksellesi.

Omaisen tai läheisen osallistuminen kuntoutukseesi on toivottavaa erityisesti kun hän osallistuu kotona avustamiseesi tai auttaa kotiharjoittelussa. Omaisellasi tai läheiselläsi voi olla kuntoutuspäätös omalle osallistumiselleen (esim Kelan kurssit tai yksilölliset jaksot). Hän voi myös etukäteen sopimalla käydä seuraamassa yksittäisiä terapioita tai harjoittelemassa avustamistasi. Kuntoutuksen suunnittelu- ja päätöspalaverit yhdessä kuntoutustyöryhmän kanssa ovat myös avoinna omaiselle. Omainen voi myös tiedustella mahdollisuutta tulla omakustanteisesti lyhyille jaksoille Neuroniin.

Läheisesi voivat käydä luonasi vierailulla erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin ja voitte vaikka yhdessä keittää iltakahvit oleskelutiloissamme.

Jos matkasi on kohtuuttoman pitkä (esim. yli 2,5 tuntia), voit tulla majoittumaan Neuroniin jo edellisenä iltana. Tällöin maksat itse yhden yön majoittumismaksun Neuroniin, ja voit jälkikäteen saada siitä osan Kelan korvaamana takaisin. Saat tästä tarkempaa tietoa kuntoutusjakson kutsukirjeessä.

Kuntoutusasiakkaamme kuuluvat potilasvakuutuksen ja ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin kuntoutuksessa oloajan.

Neuronissa on mahdollisuus jalkahoitajan ja kosmetologin palveluihin. Voit varata heidän palveluitaan kuntoutusohjelmasi ulkopuolelle. Nämä palvelut toteutuvat omakustanteisesti.

Kyllä voit. Kun tiedämme avustajakoirasta etukäteen, huomioimme asian majoitusjärjestelyissä

Neuronista löytyy taitavia pyörätuolitanssin ohjaajia, joten kysy rohkeasti, vaikka jo jakson ajankohtaa suunniteltaessa.